Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm!

Az étkező átalakítása

2019. augusztus 05. - Csilla Artiroka design

Drága Barátnőm!

Mutatom neked hogy állunk.

11_3.jpg

Az első fotó a mostani állapot a felújítás, a falak ledöntése után  készült. A második és harmadik fotót a beköltözésünk után készítettem. 

10425846_10204105739595038_8029579135460102422_n.jpg

Nagyon szűk volt a tér, én sokkal nagyobb teret képzeltem el egy házban. Nem is értettem miért húztak falat a konyha és az étkező közé, amivel összenyomták és szűkké tették a helyiségeket. A lépcsőnél egy felesleges előszoba volt jobbra-balra ajtóval. Érthetetlen megoldás volt.  A konyhában például egy ember tudott csak mozogni. Egyértelmű volt számunkra, hogy mivel nem tartófalakról van szó, bontani kell , hogy tágas jól használható helyiséget kapjunk. 

1_konyhaelotte.jpg

Ugyan így reménykedtem, hogy megoldható lesz egy ablaknyitás a déli oldalra, ahonnan majd sok fény fog beáramolni az étkező ablakán.  Erre kifejezetten nagy szüksége volt a háznak és szerencsére meg tudta oldani a statikus és az építész. 

11537812_10204105747635239_5521940110004619221_n.jpg

Hatalmas munkálatok voltak, rengeteg sittel, de nagyon megérte a végeredmény.  Bent laktunk a házban az elkészült tetőtérben, erről ITT írtam.  Így  gyorsabban haladt a felújítás mert ott voltunk mindig, minden apró döntésnél, ami nagyon megkönnyítette a mesteremberek dolgát is.  Itt már az ablak is megérkezett , a radiátor is át lett helyezve az ablak alá és a járólapot is lerakták.

utana.jpg

Be is raktuk a közel 20 éves asztalunkat, aminél felnőttek a gyerekek. Sajnos az asztallap teteje komolyan megsérült a költözésnél, így javítani és festeni kellett a felületét.  De nem bántam, annyi emlék köt ehhez az asztalhoz, ragaszkodunk hozzá. Ráadásul lekerekített szélei vannak így nagyon biztonságos volt amikor kicsik voltak a gyerekek. Emlékszem amikor megérkezett az asztal, összeszereltük és a kisfiam kifutott a játékvonattal a kezében a konyhába, majd rátette az asztallapra és végigtolta rajta. Mivel ez puha fenyőfa, azonnal nyomot hagyott a tetején.  Azóta persze sok-sok "nyomat" készült még rá, amit most el kell tüntetnem, mert új fejezetet kezdődik. De a lábain ott maradtak még az idő nyomai.

A jobb oldalon látható konyhai táblafal készítéséről már írtam,  ITT olvashatsz róla a blogban. 

7.jpg

 Közben a ledöntött falak túloldalán készül a konyhabútor is. Az első képeknél látható, hogy IKEA faktum konyhabútor volt, amit megtartottunk, csak alaposan letakarítottuk és az ajtókat újrafestettük. Legközelebb erről hozok majd beszámolót neked.

Majd írd meg, hogy tetszik, mi nagyon szeretjük eddig! Szeretettel ölellek,

 

 

Megtalálsz még a Facebookon, és az instagram oldalamon is, vagy iratkozz fel a blog jobb felső sarkában az új bejegyzéseimre. 

 

insta_go.jpg
  

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr3314992186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása