Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm!

Fürdőszoba felújítása

2018. január 05. - Csilla Artiroka design

Drága Barátnőm!

Február közepén költöztünk be a házba és márciusban  nekiálltunk a tetőtér átalakításának. A tetőtéri fürdőszobával kezdtünk mert fentről akartunk lefelé haladni. Nagyon jó ötletnek bizonyult, mert amikor lent bontottunk, volt fent egy normális, lakható tér, ahol nyugodtan lehetett élni, és kipihenni a felújítás fáradalmait. 

 

1alakulzuhany-collage_1.jpg

Felújítás után  (itt még az üvegfal hiányzik) - és előtt

A kisszobából nyíló sufniban volt egy bojler ami már nem adott meleg vizet, ráadásul csöpögött, így ezt is meg kellett szüntetni és kigondolni helyette valami szép megoldást.

 

2_21.jpg

 


Kitaláltuk hogy kiszedetjük a falakat a kisszobában, a sufniban és a fürdőben is, mert egy nagy összevisszaság volt az egész, ki-be ugró falakkal és fel kellett deríteni a csöveket is, mi honnan-hova megy. Hatalmas változás lett a bontás után! 

 1alakul-collage_1.jpg

 


  A fürdőszoba sokkal nagyobb lett, és a kisszobából is egy hosszúkás szoba kezdett kialakulni. Végre eltűntek a csiki-csuki beugrások és a felesleges kis sufni is. Az építkezésnél az volt a legrosszabb, hogy közben bent laktunk a házban. Fal és csempebontásnál mindig őrült nagy por, piszok keletkezett, így gyakorlatilag 4 hónapon át minden nap, többszöri kemény takarítás várt ránk, hogy ne árasszon el mindent a bontások után, a centiméteres vastagságban keletkezett por.  De úgy éreztük jól haladunk, minden nap egyre szebb lett valami a házban, így könnyebb volt elviselni az építkezést. Közben rohangáltunk anyagokért, csempékért, padlólapért és mindig azt éreztem, mekkora mázlink van, mert az elképzeléseink szerint lettek akciósak a kinézett csempék, padlólapok.   Keresnünk kellet valami szép megoldást a bojler helyett. Nem akartunk födémet bontani, hogy lentről felhozzuk a csövet a kazántól, ez már túl nagy kosszal, bontással járt volna, a ház több emeletén is, egyszerre. 

 3_22_3.jpg

Találtunk egy Ariston bojlert amiben két belső tartály van, így ha az egyikből kifogyna a víz, a másikból adagolja a meleg vizet és közben felmelegíti a másik tartályban lévő vizet. És persze nem utolsó sorban, laposabb, ezért kisebb helyet foglal és gyönyörű a régi bojlerekhez képest.  

 1alakulzuhany-collage.jpg

Épített zuhanyt csináltattunk, egy remek mesteremberrel, a biztonsági, oldal  üveget pedig külön legyártattuk. Így a normál ár egyharmadába került a zuhanyfal. Érdemes körülnézni, keresgélni az interneten!  

 

1keszzuhanyzo.jpg

 

 Nagyon szeretjük ezt a fürdőszobát, ha a gyerekek hazajönnek pár napra, nem is hajlandók máshol fürdeni, csak ebben a fürdőszobában.  Dávid azt mondja olyan lett mint egy hotel fürdőszobája. Majd gyertek át megnézni, tényleg egyszerű, de nekünk tökéletes. 

Szeretettel ölellek!

 

01csilla_1.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a blog jobb felső sarkában. További inspirációkért kövesd a Facebook, Instagram illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni, vagy iratkozz fel a blog jobb felső sarkában az új bejegyzéseimre. 

 
 
 
insta_go.jpg
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr5213553083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása