Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm!

Picur cicánk és a költözés

2018. január 13. - Csilla Artiroka design

Van egy csodás, kedves cicám, Picur! Gondoltam, hogy nem lesz vele egyszerű a költözés, de sikerült túlszárnyalnia minden elképzelésem.

 

Megbeszéltük az új háztulajdonosokkal, hogy mivel nekünk január 6-án át kell adnunk a házat de mi csak február közepén tudunk beköltözni az új házunkba, ezért nem szeretnénk őt magunkkal vinni, itthagynánk a régi, megszokott környezetében. Szerencsére nyitottak voltak a feladatara az új lakóink, tetszett nekik Picur. Hagytunk náluk bőven cicaeledelt és ígéretet kaptunk, hogy etetik és szeretgetik. Én sajnos allergiás vagyok a macska szőrre, de ezt nem akarom tudomásul venni, így van cicánk. Mivel a kertben van háza és télire csodás bundát növeszt, kint lehet őt tartani, és a havat is nagyon élvezi. A házba nem tudom beengedni és nem is veszem fel őt, de nagyon jóban vagyunk így is. 

 

 

Arra nem számítottam, hogy a februári beköltözés után, mindig visszamegy majd a régi házba. Igaz, hogy csak 3 utcával arrébb költöztünk, de nincs nagyon közel, ráadásul vemhes is volt már. Minden reggel lementünk érte és felhoztuk magunkkal, itt volt velünk egyre többet, de aztán este visszament. Hiába vettem neki a kedvenc ételét, este vacsora után faképnél hagyott bennünket. 

 

A helyzet csak április 10-én oldódott meg, amikor kora reggel megszólalt a telefon és az új háztulajdonos hívott, hogy jöjjünk gyorsan mert nagyon sír a cica.  Teljes frászban volt az egész család, Picurt be is engedték a konyhába és hangosan sírt nekik. Fogtuk a pokrócát és dobozát és lerohantunk érte. Ahogy beléptünk, megszületett az első kiscica. Picur láthatóan megnyugodott, abbahagyta a hangos nyávogást, megsimogattuk és megdicsértük őt, majd óvatosan a dobozába tettük a kiscicát, ahová Ő is gyorsan utánamászott.  Hazahoztuk és itthon még három kiscicának adott életet. Már nem sírt, nem nyávogott, simán lezajlott a szülés.

 

 Ettől a naptól kezdve soha többé nem ment vissza a régi házunkba, velünk maradt és szépen nevelgette a kiscicákat. 

 

A kis trikolor cica, Ginger lett a kedvencünk. Meg is tartottuk őt, hogy ne legyen többé egyedül Picur. Ginger olyan cica, ha kilépsz ajtón hanyatt veti magát és hangosan nyávog, hogy szeretgesd meg. Ilyen cicával még nem találkoztam, pedig van pár cicás ismerősöm.

A gyerekek kérésére Ginger nálunk maradt, a többi kismacsek pedig sikeresen gazdis lett. Ha tetszett a poszt, köszönöm, hogy megosztod. Ha nem akarsz lemaradni az újabb bejegyzésekről, kövesd a blogot a lap alján. További inspirációkért kövesd a Facebook, Instagram illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni. 

  


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr1213572333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása