Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm!

Házi bodzaszörp készítése egyszerűen

2018. május 21. - Csilla Artiroka design

Drága Barátnőm!

Annyira szerencsésnek mondhatom magam, mert a kertünkben van két hatalmas bodzabokor. Nagyon szeretem, mert tavasszal elkényeztet minket az illatos virágaival, ami napokon keresztül illatozik, hogy ne tudjak neki ellenállni. Pár virágot idén is leszedtem belőlük és szörpöt készítettem belőle.

bodza_szorp.jpg

A többi virágból nyár végére piros bodzabogyók lesznek, így majd abból is tudok gyümölcslevet készíteni. Ha a bogyókat nem szedem le időben, akkor csodálatos madarak érkeznek hozzánk, akik hangos éneklés és csivitelés közepette lakmároznak a kertünkben, meghálálva a finom falatokat.

bodzafa_1.jpg

De maradjuk a szörpnél, leírom az én, családi receptem.

Hozzávalók:

- 25 db tenyérnyi bodzavirág

- 3 db bio citrom (Nagyon fontos, hogy bio vagy kezeletlen citromot használjuk, különben a citrom héjáról méreganyagok kerülnek a szörpünkbe, amit nem szeretnénk.) 

- 2,5 liter hideg víz

- 1/2 kg nádcukor 

bodzaszorp_keszitese.jpg

Egy fazékba beleöntöm a vizet és beleteszem a bodzavirágokat. Rákarikázok 1 nagy biocitromot és legalább 24 órára a kamrába ( vagy hűvös helyre) teszem.  Másnap alaposan átnyomkodom a bodzavirágokat a lében majd még belefacsarom 2 egész citrom levét. A lábosból átszűröm a levet, majd alaposan elkeverem a nádcukorral, míg a szörp teljesen homogén lesz.

bodza_szorp_kesz.jpg

Természetesen kristálycukrot is lehet hozzá használni, de mi a nádcukrot szeretjük, mert finom, karamelles az íze és szép aranybarna lesz tőle a szörp színe. 

bodzaszorp_hazilag.jpg

Nem teszek bele sem szalicilt, sem, citromsavat, csak hűtőbe teszem. Így is eláll 1-2 hétig, addigra pedig el is fogy ez a kis mennyiség. 

bodza_szorp_adalekmentesen.jpg

Utána majd  levendulából készítek szörpöt, már szép dundik a bimbói, így hamarosan kezdődhet a levendulaszüret. Tnyleg, nem is kérdeztem még tőled, te ittál már levendula szörpöt? Szereted?

Szeretettel ölellek!

01csilla_1.jpg

További inspirációkért kövesd a Facebook,  Instagram illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni, vagy iratkozz fel a blog jobb felső sarkában az új bejegyzéseimre. 

 

insta_go.jpg

  

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr7713987192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása