Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm!

Túrógombóc, a családunk kedvence

2018. március 08. - Csilla Artiroka design

Drága Barátnőm! 

Te már tudod, hogy a mi családunk egyik nagy kedvence a túrógombóc. De nem a kőkemény, grízzel készített változata, hanem a puha, könnyű gombóc változatot szeretjük. 

1turogomboc_ohsh.jpg

Itt küldöm neked a receptet, hogy te is könnyedén el tudd készíteni a gyerekekkel. 

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg félzsíros túró 

  • 6-7 ek. zsemlemorzsa

  • + zsemlemorzsa a gombócokra

  • 3 tojás

  • 1 csipet só 

 

turogomboc1ohsh.jpg

A túrót elmorzsolom, hozzáadom a tojásokat  és  összekeverem. Kevergetés közben, kanalanként hozzáadom a zsemlemorzsát is, ami felveszi a túró és a tojás nedvességtartalmát, így egy jól gyúrható masszát kapunk.

 

turogomboc3_ohsh.jpg

Egy negyed órát állni hagyom, addig kevés olajon lepirítom a zsemlemorzsát. Közben egy nagy lábosban vizet  forralok. 

turogomboc1-keret.jpg

A gombócok formázásában a gyerekek nagyon szívesen segítenek, fogjátok be őket is. Nálunk az vált be legjobban, hogy fagyis kanállal szedték ki a tálból a gombócokat és kézzel még megformázták kicsit. Így minden gombóc egyforma nagy lett. A kész gombócokat néhány perc alatt kifőzöm, meg kell várni míg felúsznak a víz tetejére, akkor főttek meg. Utána az előre lepirított zsemlemorzsába hempergetem őket, majd fahéjas tejfőllel tálalom. 

 

turog.jpg

Elkészítése nagyon egyszerű: egy nagy pohár tejfölhöz hozzákeverek két- három evőkanál porcukrot (attól függ ki mennyire édesszájú) és két kávéskanál őrölt fahéjat. Alaposan elkeverem, majd a gombócok mellé tálalom. Mint tudod nem lehet eleget készíteni belple, de ha mégis maradna, másnapra is puha marad. Ha legközelebb átjöttök a gyerekekkel, akár együtt is elkészíthetjük. Jó móka lesz.  Várunk benneteket! 

 

01csilla.jpg

 

További inspirációkért kövesd a Facebook,  Instagram illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni, vagy iratkozz fel a blog jobb felső sarkában az új bejegyzéseimre. 

 

insta_go.jpg

  


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr9913720288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása