Otthon, édes otthon

A sertés részei (magyarul és angolul)

2018. február 14. - Csilla Artiroka design

Reggel már olvashattátok a marha részeit, talán már be is vásároltatok egy jó kis marhapörkölthöz. A mi családunk a csirkét és a marhát részesíti előnyben, de nem árt tudni a sertés részeit sem, hiszen abból is számtalan finom étel készíthető.

 

sertes-reszei_1.jpg

 A sertés részei magyarul és angolul

sertes_reszei_angol.png

 

 

 
A sertés különböző húsrészeinek elnevezései és a felhasználásuk módjai.

  • Fej: főzve, fülek és az orr kocsonyának, a toka rész zsírnak, szalonnának
  • Tarja: egybesütve, szeletelve, rántva, kolbászhoz, apró húsnak, pácolva, füstölve
  • Hosszú karaj: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve
  • Rövid karaj vagy borda: egybesütve, szeletelve, rántva, pácolva, füstölve, főzve
  • Comb, sonka: egybesütve, apró húsnak, pácolva, füstölve (sonka)
  • Oldalas: sütve, pácolva, apró húsnak, füstölve, főzve
  • Dagadó: főzve, apró húsnak, vagdaltnak
  • Lapocka: egybesütve, párolva, pörköltnek, paprikásnak, tokánynak, pácolva, füstölve (kötözött sonka)
  • Csülök: sütve, pácolva, füstölve, kocsonyának
  • Köröm: pörköltnek, pácolva, kocsonyának, füstölve
  • Farok: főzve, pörköltnek, kocsonya

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr913665022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.