Otthon, édes otthon

HP4 hőszigetelő bevonat

2018. január 25. - Csilla Artiroka design

A héten írtam egy bejegyzést  erről a csodás anyagról és kaptam a Facebookon pár kérdést, ezért összefoglalom amit érdemes tudni róla. A HP4 bevonat kitűnő, hővisszaverő képességekkel rendelkezik, tulajdonképpeni hatását nem annyira a hagyományos értelemben vett hőszigeteléssel, hanem a hő visszaverésével fejti ki. 

 

 

Rétegvastagság:

A bevizsgálási és a gyakorlati tapasztalatok alapján is már 1 mm rétegvastagságban felhordva a hősugárzás 80% -át visszaveri a helyiségbe, ezt bevizsgálási és  gyakorlati tapasztalatok is igazolják.  A meleg hónapokban csökkenti a helyiség felmelegedését, téli hónapokban egyenletes gyors felmelegedést biztosít, csökkentve a fűtési költségeket.

 A HP4 összetétele:

Vizes alapú diszperziós anyag 

Színezhetőség: 

A HP4 színezhető,  de csak vízzel hígítható színezékkel. A maximális színezék mennyisége nem haladhatja meg az alapanyag 7 – 10% -nak súlyát.

 

A HP4 bevonat felhasználási területei az építészetben:

- beltéri felületek kiegyenlítésére,

- hőérzet javítására,

- követelményeknek megfelelő betonra,

- mészcement és mészcement kötésű vakolatra,

- panel és téglaépületeknél,

- tűzfalaknál,

- hőhidaknál,

- fűtőtestek mögötti fal részeknél, ahol a vízpára lecsapódása penészesedést okozhat,

- minden nem megfelelően szigetelt épületnél, ahol a belső szigetelés vastagsági korlátokba ütközik. 

Gyakorlati tapasztalatok alapján az így kezelt helyiségekben jelentős (20-40%) energiamegtakarítás érhető el.

 

A HP4 bevonat alkalmazási felületei:

Beltéri vakolatok, beton felületek, gipszkarton. Fa, fém és üvegfelületeknél, tapadóhíd ajánlott.   

 

Felhasználás:

HP4 bevonat szilárd, száraz és tiszta felületre alkalmazható.  Ha már festékkel kezelt felületről van szó, fontos a felület zsírtalanítása, az egyenetlenségeket, és repedéseket korrigálni kell. FONTOS!  figyelmet kell fordítani az anyag alacsony fordulatszámon való összekeveréséhez. A termék vizes bázisa lévén a felhasználási módjától függően vízzel hígítható, 2-7%-ban. Túlhígítás esetén elveszíti kedvező tulajdonságait.

hp4_3ohsh.JPG  

Az anyag törtfehér színű, könnyen felkeverhető, paszta konzisztenciájú, felhordható hagyományos kézi gletteléssel illetve megfelelő hígításban speciális szórópisztollyal szórható is. Fontos, hogy gépi felvitel esetén figyelni kell az üzemi nyomásra, 5 bar alatti nyomással szórjuk – a nagyobb nyomás az összetevők sérülését okozhatja! Ugyanezen okból figyelni kell arra is, hogy a termék csak alacsony fordulaton keverhető!

 

Száradás után csiszolható majd festhető (hőmérséklettől függően 4 óra elteltével). Megszáradt állapotban csiszoláskor a por belégzése ellen porálarc (respirátor) használata ajánlott. A felület teljes száradása után lélegző, pára áteresztő festékkel átfesthetjük, a bevonat ez esetben nem veszít a tulajdonágaiból. HP4  nem veszít a tulajdonságaiból a szélsőséges hőmérsékleteknél sem, és alkalmazható +100°C és -30°C hőmérsékletek között. 

Munkaruha/tisztíthatóság:

Szennyeződés esetén vízzel kimosható.

 

Raktározás és szállítás:

Gyári, bontatlan csomagolásban raktározhatjuk temperált raktárhelyiségben 1 éven keresztül. Védjük a fagytól. Raktározási és szállítási hőmérséklet 5 ºC –tól +65 ºC – ig.

 

Szavatossági idő:

1 év bontatlan csomagolásban a gyártás időpontjától. Felbontás után rövid időn belül felhasználandó.

Csomagolás/kiszerelés: 

5 liter, 10 liter, 18 liter, 30 liter 

 

Érdeklődés, megrendelés kedvező áron ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr5113599871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.