Drága Barátnőm!

Drága Barátnőm!

Tetőtéri hálószoba átalakítása

2018. január 26. - Csilla Artiroka design

A tetőtérben nagyon át kellett gondolni a lakberendezést, hogy a tető lejtése miatt a lehető legjobban ki tudjuk használni a kis szobákat. 

 Így nézett ki előtte az ingatlanos fotója alapján. 

A tetőtérben a kezdetektől nagyon rossz illat volt. Nem tudom mitől lehetett, talán egy nem tudom mivel festett hajópadlótól és a plafonon lévő lambériától. Gondolkoztunk, hogy mi legyen, megtartsuk vagy menjen, de amikor ronda lepkék és számomra ijesztő százlábúak bújtak elő a faborítások mögül, azonnal meghoztam a döntést: kipucoljuk az egész tetőteret! Nem volt olyan egyszerű, de belelendültünk. Látjátok a lendületet? 

 Az egész házban, így itt is szükség volt a villanyvezetékek cseréjére. Előfordult olyan szoba, ahol teljesen elszenesedett vezetéket szedett ki a szerelő a falból, ami nem is volt csőben. Csoda, hogy nem égett le a ház eddig. Talán ez volt a felújításnak a legrosszabb fázisa, mert hatalmas kosszal járt és nem is volt látható a változás. Meg kellett csinálni, ha biztonságos otthont akartunk. Márpedig ez alapvető. Ki szeretne egy életveszélyes házban élni? Ezen nem akartunk spórolni. Amikor végre elkészült az elektromos hálózat, jöhetett végre a festő, aki glettelt, csiszolt majd felvitte a hideg oldalfalakra a HP4 hőszigetelő bevonatot, majd fehérre festette a szobát. Ezek már igazán látványos változások voltak, nagyon szerettem ezeket a napokat. 

A házzal a földszinten örökölt erős sárga szín miatt teljesen elment a kedvem a színektől, nyugalmas fehérre vágytam. Mivel a bútoraink is az előző házban maradtak, így a fehér szín választásával megnyugtattam magam, hogy ebből még bármi lehet a későbbiek folyamán. Parkettát szerettem volna a tetőtérbe, de a magas ára, nagyon megdobta volna a költségvetést, így végül egy jó minőségű lamináltra esett a választásom, ami nagyon hasonlít a fára. Nem bántam meg, nagyon szép lett, az egész tetőtérben ezt tettük le. 

Közben kitaláltam, hogy a szoba végébe, ahol nagyon meredek lejtésű a tető, egy beépített szekrényt csináltatok, így nem fogjuk majd beverni a fejünket és megoldódik a ruháink tárolása is. Kicsit féltem, hogy nagyon össze fogja nyomni a teret, ezért tükrös tolóajtóval rendeltem meg.

 

2 sorban vannak a szekrény szélein a ruhák, így középen be lehet lépni és le lehet akasztani a megfelelő darabot. A szekrény ajtaja 3 részre van osztva, könnyen eltolható, így a széleken is egyszerűen elő lehet venni a ruháinkat. Nagyon szeretjük ezt a kicsi, de nyugalmas szigetet. Ha nem akarsz lemaradni az újabb bejegyzésekről, iratkozz fel a blog alján, így minden újabb bejegyzésről értesülhetsz. További inspirációkért kövesd a Facebook, Instagram illetve a Pinterest oldalam, amiket itt tudsz elérni, vagy iratkozz fel a blog  jobb felső sarkában az új bejegyzéseimre. 

 
  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://otthon-homesweethome.blog.hu/api/trackback/id/tr2813605571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása